2 sept. 2013

HAI LA GRĂDINIŢĂ - Viaţa preşcolară pas cu pas!

Copiii invaţă prin joacă la gradiniţă
MOTO:
Grădiniţa mea iubită bine te-am găsit,
Eşti atîta de frumoasă cum nici n-am gîndit
O educatoare bună ne aşteaptă aici,
Ea ne-nvaţă şi ne-ndrumă, de cînd suntem mici. 

Dacă pentru unii părinţi ziua de 1 septembrie, a însemnat petrecerea copiilor la şcoală, pentru noi, această zi a constituit un an-nou de grădiniţă pentru Mădălina. Durata concediului de 30 zile pe care l-am avut, s-a răsfrîns şi asupra vacanţei, astfel cum era şi de aşteptat, zilelele petrecute acasă, la bunici, sau la mare şi-au pus amprenta: “nu vreau la grădiniţă”.

Ne jucăm, ne ascundem!
Deşi cu unele “plînsete” de dimineaţă, totuşi s-a împăcat cu gîndul că trebuie să meargă la grădiniţă mult mai rapid ca anul trecut. I-am lămurit că este important să facă cunoştinţe cu o sumedenie de lucruri noi pe care le va însuşi anume la grădiniţă, iar în acelaşi timp noi trebuie să ne întoarcem la muncă, lucru acceptat într-o oarecare măsură. 
Mădălina, nu se desparte de hăinuţele personale
Anul de studiu şi în grădiniţe este unul important, întrucît această etapă este una strict necesară pentru dezvoltarea intelectual-fizică şi socializarea a copilului. Sperăm să fie într-un ceas bun.
Şi, acum pentru cei care sunt la început de cale şi se gândesc să  înscrie copilul la grădiniţă aveţi nevoie de:

1.  Certificatul de naştere al copilului;
2.  Buletinul de identitate;
3. Certificatul medical.

     Certificatul medical se realizează la primirea răspunsului din partea Direcţiei de Învăţământ Preşcolar şi se oferă personalului grădiniţei înainte de înmatricularea în grupă.  Certificatul de naştere şi buletinul sunt necesare la înscriere care se realizează de obicei la administraţia grădiniţei în cazul raioanelor şi localităţilor sau la Direcţia de Învăţământ Preşcolar al sectorului în cazul oraşului Chişinău (vezi tabelul de mai jos).
     Adresele Direcţiei de Învăţământ Preşcolar pe sectoare (pentru mămicile ce caută grădiniţe în Chişinău):
Sector
Adresă
Telefon
Buiucani
Str. Ion Creangă 4/2
 21 03 37
Botanica
Bulevardul Traian 21/2
 76 28 77
Centru
Str. Bulgară 41
 27 15 82 
Ciocana
Str. Alecu Russo 57
 42 50 60
Rîşcani
Matei Basarab 14
 32 97 85
 
Trebuie să ştiţi şi de faptul că în Republica Moldova costurile grădiniţelor de stat includ nu doar alimentaţia care poate varia între suma de 150 - 250 lei lunar. Deseori se adaugă fondul grădiniţei, fondul grupei, şi alte plăţi neoficiale la suma de bază.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu