15 oct. 2013

A venit toamna cea bogată şi în grădiniţa noastră!


Fantezie şi culoare  
La începutul toamnei curente, copiii din grupa nr. 13 a Grădiniţei nr.158 din sectorul Buiucani al capitalei, pe care o frecventează şi Mădălina, au avut parte de plăcuta surpriză de a fi antrenaţi într-un atelier de pregătire a bucatelor.  Ajutaţi de către doamnele educatoare  - Viorica şi Ilona, copiii au pus stăpânire pe bucătărie şi au pregătit o delicioasă salată din fructe.

Înzestraţi cu echipamentul necesar, mă refer aici la cuţitaşe, funduri de tăiat fructele şi pestelcuţe, copiii au trecut cu entuziasm la treabă. Fiind un adevărat popas în lumea culinară, aceştia au pregătit cu o grijă deosebită mult râvnita salată. După ce au fost înştiinţaţi că anume fructele şi legumele sunt importante în alimentaţie pentru conţinutul bogat de vitamine pe care le posedă, în ultimă instanţă copiii au savurat din plin gustul salatei pregătite.

Bogăţia toamnei e de-a dreptul fascinantă
          Şi aşa cum toamna este un anotimp plin de culoare şi farmec unde mirosul merelor roşii, dar şi al perelor, strugurilor, nucilor este unul cu totul special, la 09 octombrie 2013, ghidaţi de către aceleaşi educatoare, copiii au participat în cadrul manifestaţiei „Zâna Toamnă”. 

Acţiunea dată a fost pregătită din timp cu multă grijă de personalul grădiniţei, iar manifestaţia a decurs într-un mediu plăcut pentru copii. Cel mai important pentru micuţi este că Zâna Toamnă a fost prezentă în mijlocul copiilor, ei fiind martorii unor creaţii artistice realizate din fructe şi legume.

Poeziile şi cântecele învăţate, despre toamna cea frumoasă şi bogată, au fost prezentate de micuţi la justa valoare, ceea ce a creat o satisfacţie plăcută, ajutându-i să înveţe mai multe despre anotimpul culorilor şi al aromelor plăcute.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu