27 apr. 2012

Plimbările de primăvară la aer curat - cheia copiilor sănătoşi şi voioşi!


Conştienţi de faptul că, aerul şi soarele sunt foarte importante pentru cei mici ca să evolueze, ne străduim ori de câte ori avem timp liber să facem o plimbare prin zonele înverzite din preajma locuinţei, împreună cu Mădălina.

Astfel, am şi observat că după ce stăm la aer curat, ea mănâncă mai bine, doarme mai profund, mai liniştit şi plus la toate prind culoare şi obrajii. Nu degeaba, o vorbă din bătrâni spune că dacă scoatem copilul mic afară, acesta creşte văzând cu ochii.

Un lucru este cert, copiilor le face o deosebită plăcere să respire aer curat, mai cu seamă primăvara.

Pe lîngă faptul că, expunerea la aer curat este o modalitate naturală de călire a organismului, am observat că pentru Mădălina după ce petrece un timp la aer liber şi se bucură de soarele de afară are nenumarate beneficii.

Trebuie să recunoaştem, că şi noi suntem beneficiarii acestor plimbări. Pe timp frumos, parcurile devin un refugiu de la problemele pe care le avem. 
Plus că în timp ce copilul se joacă, ne putem permite şi noi mică  relaxare pentru a ne încărca bateriile. Atât aerul curat cât şi soarele, care fixeaza vitamina D în oase sunt sănătate curată pentru copii.

Un studiu recent a demonstrat că acei copii care petrec  mai mult timp în aer liber, au şanse mari să aibă ochi sănătoţi. La ora actuala un procent de aproximativ 40 la sută suferă de miopie. 

Lumina naturală, soarele, se pare ca ar avea un efect de protejare a ochiului uman împotriva miopiei, prin stimularea producţiei de dopamina la nivelul retinei. Aşadar, nu ne rămîne decît să ne dorim zile senine şi însorite pentru copiii noştri şi plimbări cât mai lungi în natură!


                                                                  

Un comentariu:

  1. Aerul proaspat si imbucurator al calatoriilor cumparate prin www.flysky.ro nu se compara cu nimic !

    RăspundețiȘtergere